Son olarak kütüphanemize katılan kitapları tanıtmak istiyorum;
OLIVIER TALLEC -LOUIS I THE SHEEP
Amcasının Fransa'dan hediye olarak getirdiği masal kitabı ''ba ba black sheep''şarkısını çok sevdiği için Kuzey'in ilgisini çok çekti,koyunlarla ilgili bir masal.
Ama konu evrensel ve günümüz gerçeği.Böyle sade bir çizimle konu böyle vurgulanır dedirtiyor insana. Koyunun kafasından rüzgarla uçan taç kurdun kafasında. Taç kimdeyse güç onda.. Louis I the sheep'' şimdiye kadar okuduğum en güzel öykü'' diyor başka bir yazar, katılıyorum.
ve son..
esen rüzgarla uçup bir diğerinin kafasına konan güç..O da kim acaba?..kurt !- gerçek yaşam !..
An Illustrated Parable of How Power Changes Us
Vikipedi Illustration kelimesini şöyle tanımlıyor;
''resim sanatının abartılı ya da doğada benzeri görülmeyecek ve deneysel olarak kurgulanamayacak kompozisyonlarla resmedilmesi demektir.Gerçekçi resim sanatının bir dalı sayılabilir''. Böyle kitaplara ''hard cover'' deniliyor, normal kitaplara göre daha sert kapaklara sahip kitaplar. Eğer bir baskı ''special edition'' olacaksa hard cover yapılırmış.
(-mış yazdım bu bilgiyi yeni öğrendim.) Bir de ''paper back'' kapaklar var, onlar da okuduğumuz roman,hikaye vb. kitapların karton kapakları.
Kimi zaman ne gerek var bu bilgilere diye hepimiz düşünmüşüzdür, ama bazen öyle bir yerde karşımıza çıkıyor ki böyle küçük detaylar, bazen bilgi yarışmasının zor diye nitelendirdiğimiz bir sorusunu oluşturabiliyor. Yukarıda kısacık bir açıklama yapmak istedim.
Olivier Tallec'in resimlediği 50'yi aşkın çocuk kitabı var, otobiyografisinde kendini illüstrasyona adadığı yazılı. Birkaç örnek;
Tudem Yayınları'nda Olivier Tallec'in resimlediği dört kitaplık bir seri de var. ''Rita ve Adsız'' serisi. Kitap okul öncesi 4+çocuklar için. Rita adlı bir kız ve
''Adsız''adını koyduğu köpeğini anlatıyor.
ETKİNLİK KİTAPLARIMIZ
Bugünlerde Kuzey'le etkinlik kitapları okuyoruz ve yaşına uygun etkinliği yapıyoruz.Bu kitaplar genelde seri, bize şimdilik 3+ olan 1.kitap gerekli. Kitabın arka kapağında 36-48 aylık çocuklar için olduğu yazılı.
Boyama kitaplarımızdan birkaç örnek.
Masal kitaplarımızdan birkaç örnek
Bu kitapları daha önce Tchibo'dan almıştım ve uyku öncesinde hep okudum ama bu aylarda artık anlayarak ve yorum yaparak dinliyor Kuzey.
Yıllar önce okulumuzdan mezun olan bir öğrencimizin resimlediği bir kitap olduğu için benim için özel;
Debi Gliori adlı yazara ait İş Bankası Yayınları'ndan bir kitap. Kitabın arka kapağında; ''Aile sevgisini anlatan sıcacık bir öykü'' yazılı.
Çok sevdiğimiz çıkartmalı kitaplarımız,
İngilizce kitaplarımızdan 2 örnek;
Küçük deniz kızı kitabını sadece görselleri ile öne çıkararak ve basitleştirerek okuyorum.
Küçük deniz kızı kitabını sadece görselleri ile öne çıkararak ve basitleştirerek okuyorum.
MOTHER GOOSE RHYMES BOOK
Mother Goose oldukça güzel ve eğitici bir site,küçük yaşlardan itibaren Türkçe ya da bir yabancı dili şarkılardan öğrenmenin yararlarını pek çok kez yazdım.Aşağıdaki bağlantıdan Mother Goose Club linkine ulaşabiliyor;
Ve çok eskiden beri elimde bulunan Mother Goose kitabından birkaç sayfa..Erken çocukluk dönemine ait tüm kaynaklarımı o zamanlardan sanki Kuzey için saklamışım,iyi ki de saklamışım.. Bu kitabı öğrencilerimle beraber kullanmamın üzerinden yıllar geçti ama Mother Goose hala bana göre eskiye ait değerli bir dil eğitim kaynağı. Aslında; bebek ninnileri ve sonnetlerden (şiir) oluşan Mother Goose'ın yayınlanması çok daha eskilere 1700'lü yıllara kadar uzanıyor,İngilizce konuşulan her yerde Mother Goose hep çocuk şiirleri ve şarkıları ile tanınmış.
I HAD A LITTLE HEN
HUMPTY DUMPTY
MARY HAD A LITTLE LAMB
THE MONTHS
Kitaplardan uzak olmayan günler dilerim..
Sevgiler:)